betydning-definisjoner.com

På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord! Legg til betydning.


Søk i 1.078.859 betydninger.Nyeste betydninger

0   0

Kope


En kopskalle er en som blir oppfattet som litt mindre begavet,treg, tafatt,giddesløs og litt åndsfraværende kanskje. Står mye og glaner uten å trekke noen konklusjon.
 Tor Alfred Hauge på 2017-02-21

7   1

Veigrep


Med veigrep menes den evne bilen har til å holde kontakt med kjørebanen i den retning føreren ønsker. Veigrep blir det samme som friksjonsevne mellom gummi og underlag. Veigrepet påvirkes av fart.
Veigrep forbrukes i svinger og ved fartsendring.
Katja på 2017-02-21

0   0

Team


Et team er en gruppe på to eller flere personer som er avhengige av hverandre for å løse en gitt oppgave, og som har et felles mål
anonym på 2017-02-21

0   0

Samle smålån


Blir ofte brukt i sammenheng med å samle kredittkortgjeld fra flere kredittkort til ett lån for den totale gjelden. Les mer om selskaper som tilbyr dette på http://www.xn--samlesmln-c3ab.com der finner du også eksempler på hvor mye penger det er mulig å spare på å samle smålån.
 Kristian på 2017-02-17

1   1

Disposisjon


disposisjon betyr en "planleggings skisse" eller noe du skriver eller noterer for å planlegge f.eks et intervju.
anonym på 2017-02-15

0   0

dems


I likhet med alle ord i verden, er dette ordet funnet opp av folk, siden det gir mere mening og høres bedre ut enn ordet "deres".
Marcus H på 2017-02-15

0   0

Hobøl


Bygde- og innbyggernavn

Kommunegrensa mellom Hobøl og Enebakk, ved fylkesvei 120 på vestsida av innsjøen Lyseren.
Foto: Trond Nygård (2016)
Bygdenavnet uttales tradisjonelt /høbbeL/ eller /høbbøL/ (L=tjukk L). Nyere, skriftspråkpåvirka uttale er /håbbøL/ (hobbøL?). Hobøl er opprinnelig navn på prestegården og betyr «høytliggende gård» (sammensatt av adjektivet hàr, høy, og bæli, bosted). Ifølge Norsk stadnamnleksikon kalles en person fra Hobøl for hobøling.

Det gamle navnet på Hobøl var Mossedal (Morsardalr), som ble brukt fram til 1600-tallet. Navnet kommer fra Mosseelva (nå kalt Hobølselva ovafor Vannsjø). En person fra Mossedal ble kalt Morsdælir. I et brev fra 1210 henvender skribenten seg til «ollum Morsdælom», altså alle innbyggere i Mossedal.
https://lokalhistori på 2017-02-13

1   0

utgangspunkt


på grunnlag av ("med utgangspunkt i")
eller begynne med blanke ark ("ha et helt åpent utgangspunkt når man begynner på noe nytt"
 amanmeko på 2017-02-12

0   0

utgivelse


publisering, utgivelse er virksomheten av publisering bøker, eller magasiner.
 amanmeko på 2017-02-12

0   0

Laktose


Melkesukker. Mange kan være allergisk mot dette stoffet
anonym på 2017-02-09

0   0

rente


Renter blir definert som kostnaden for å låne pengene. Det vil si at renten blir en ekstra kostnad låntaker må betale til banken for å få lånet. For eksempel når man tar opp et forbrukslån, må man betale renter til banken for å ha pengene til sin disposisjon. Dette gjelder alle l&ar [..]
Kilde: pengi.no

0   0

pixel


Amtall punkter pr.kvderat tomme. En tomme er 25,4 mm.
Ole K Johannessen på 2017-02-04

11   10

Interessekonflikt


En interessekonflikt foreligger når en persons evne til å handle på
nøytral måte er forurenset av andre hensyn. Hvert menneske har flere roller og derved kan en persons lojalitet avogtil kræsje med en annen lojalitet de har. Dette temaet faller innenfor etikk og jus.

F.eks en lærer som er bestekamerat med faren til en av elevene kan ikke forventes å kunne være nøytral.

F.eks en forsker som blir betalt en gedigen sum av et legemiddelselskap for å evaluere et medikament.

Hvor nøytral er vedkommende egentlig i en slik sammenheng? I mange profesjonelle sammenhenger er det et krav at man skal opplyse om andre hensyn som kan representere en interessekonflikt - og det å opplyse om interessekonflikt bør sees som et uttrykk for ærlighet - men historisk sett er det uhyggelig vanlig å høre om tilfeller hvor det eksisterte en klar interessekonflikt det burde vært opplyst om, men som aldri så dagens lys.

En interessekonflikt kan oppstå for en person, bedrift, regjering, skole,
eller hvilken som helst form for menneskelig organisasjon.
 Nipedal på 2017-02-02

0   0

formell utdanning


formell utdanning er all den kompetansen du har fått gjennom skolen.
Anna på 2017-02-02

0   0

Selvrealisering


et kjennetegn ved det selvrealiserende mennesket:
- mindre avhengig av andre mennesker. Trenger ikke stadige påminnelser om at hun eller han er godt likt eller respektert av andre.
Kriss på 2017-01-31

0   0

Minotauros


Minotauros er delt opp i de to ordene mino og tauros. Mino betyr menneske og tauros betyr okse. Minotauros ble født av hustruen til kong Minos, Pasifae, og hun ble som straff forelsket i en okse, og fødte barnet Minotauros, et menneske med hode til en okse og klover til en okse, og selve kroppen til en okse.
Tobias nissen meyer  på 2017-01-24

0   0

Utgående faktura


Utgående fakturaer er fakturaer virksomheten sender til sine kunder.
anonym på 2017-01-19

0   1

Inkasso


Inkasso blir definert som den ubetalte gjelden du har påløpt deg, når du ikke har betalt i tide. Når en regning ikke blir betalt i tide kan den gå videre til et inkassobyrå og det vil påløpe seg renter. Når en regningen har gått til inkasso gjør du som regel opp det uteståen [..]
Kilde: pengi.no

0   0

Betalingsanmerkning


Betalingsevne gir enkelt og greit en oversikt til banken om du kan- og til hvilken grad- du kan gjøre opp for deg, det vil si din evne til å innfri dine betalingsforpliktelser. Betalingsevnen påvirkes av tilnærmet de samme vilkårene som i en kredittsjekk, som for eksempel betalingsanmerkning, gjeld og alder
Kilde: pengi.no

0   0

Kredittsjekk


En kredittsjekk eller en kredittvurdering vil si at banken får tilgang til dine kredittopplysninger de føler er nødvendige for å innvilge din søknad for lån eller ikke. En kredittsjekk er regulert av personopplysningsloven. Når det tas kredittsjekk gis følgende kredittopplysninger til banken: folk [..]
Kilde: pengi.noSide:   1 2 3 4 5 6 7 8 9