stocklink.no

Oppstemmer mottatt23
Nedstemmer mottatt6
Karma:16 (oppstemmer-nedstemmer)0 opptjente Skilt

Ingen merker ble funnetDefinisjoner (90)

1

11   2

momentum


Brukes for fart og retning på en aksje eller et marked
Kilde: stocklink.no

2

2   0

banan


Brukes som en metafor for én million kroner.
Kilde: stocklink.no

3

2   0

ebitda


Engelsk uttrykk for Earnings, Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. På norsk oversatt med driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger, saktt og renter.
Kilde: stocklink.no

4

2   1

one night stand


Å kjøpe aksjer med et langsiktig perspektiv, men få panikk og selge allerede neste dag.
Kilde: stocklink.no

5

1   0

cfo


Chief Financial Officer, som på norsk oversettes til finansdirektør.
Kilde: stocklink.no

6

1   0

daytrader


En person som handler aksjer ofte, gjerne hver dag og uten å eie aksjene lenge. Det er ikke uvanlig at en daytrader handler intradag og ikke eier noen aksjer etter at børsen stenger. Daytradere har fått sterk konkurranse av aksjeroboter.
Kilde: stocklink.no

7

1   0

hedgefond


En samlebetegnelse på fond som har friere rammer enn vanlige aksjefond, spesielt ved at de har muligheten for å ha short-posisjoner og muligheten for gire opp investeringene. Hedgefond har ofte svært begrenset mulighet for innsyn og handler ofte i mange forskjellige instrumenter og markeder.
Kilde: stocklink.no

8

1   0

pmi


Purchasing Managers Index. 50 er vendepunktet for indeksen. Er indeksen over 50, signaliserer det vekst i økonomien. Er indeksen på nivåer under 50 signaliserer det en oppbremsing i økonomien. Er indeksen over 60 er økonomien overopphetet, er den under 40 er økonomien i resesjon.
Kilde: stocklink.no

9

1   0

psv-skip


Står for Plattform Supply Vessel (plattformforsyningsskip) og er et skip designet for å frakte ut proviant og utstyr til oljeplattformer.
Kilde: stocklink.no

10

1   0

referanseindeks


Et fonds referanseindeks viser et veiet gjennomsnitt av verdiutviklingen for et utvalg av flere verdipapirer. Forvaltningsselskapet bestemmer hvilken referanseindeks det aksepterer at fondets avkastningsprestasjoner kan måles i forhold til.
Kilde: stocklink.no


For å vise alle 90 definisjoner, vennligst logg inn.