På betydning-definisjoner.com er du i stand til å søke i flere ordbøker samtidig. Tusenvis av betydninger i vår søkemotor ble lagt til av folk som deg. Alle ord og betydninger er velkomne. Disse kan være betydninger av navn, vanskelige ord, slang, fremmedspråk eller til og med ord du har funnet opp selv. Gjør oss og andre besøkende glade og legg til et ord!. Legg til betydning.

Nyeste betydninger
0   0

tilgi


Tilgivelse krever ikke at man skal glemme eller godta det som har rammet deg. Det betyr -å kunne sette seg inn i situasjonen denne personen var i, f.eks -hva tenkte de på , eller var det tankeløshet. hva utløste handlingen, osv. Får man svar på dette, så kan man ofte forstå hva som drev akkurat denne personen til dette. Det er ikke godt for oss mennesker og ikke kunne kontrollere våre sinn. (Og det er kanskje akkurat der roten til all krig starter.., (just a thought) Derfor bør man bare tilgi dem,men ikke glemme det, opplys om hva som ikke var greit,og legg så saken i bero og ikke gnag på det lengre enn nødvendig. På norsk , kan det sies f.eks tilgi våre syndere, slik som vi og tilgir våre syndere. på engelsk, heter det- forgive us our trespassing, as we also forgive our trespassers. her får man en mer presis forklaring på hva som er galt, altså det som bør tilgis-synden, feilen, ugjerningen. Det handler om å gå over streken, trenge seg inn på privat område, ikke bare et landområde, men blande seg inn i andres liv, uten noen form for respekt.
Den engeske definisjon av ordet- To commit an unlawful injury to the person, property, or rights of another, with actual or implied force or violence, especially to enter onto another's land wrongfully. To commit an offense or a sin.
2. To infringe on the privacy, time, or attention of another. Det er ingen mennesker som aldri går bevist eller ubevist i denne "fella". Det er vanskelig å tilgi, når en så stor del av befolkningen ikke vet hva ordet betyr engang. Det er mange ord som har en helt annen betydning, enn det folk flest tror. Og kommunikasjons-svikt er kilden til mange konflikter som kunne vært unngått. Viktig å tilgi seg selv og, ellers blir det hvertfall ikke fred å få. Det kommer ikke noe godt ut av å dømme seg selv heller. Men livet vel er en kamp for oss alle :-) og det holder for meg. I do not need another war..
Magnhild Stensland - 6. juni 2019

0   0

vadlasletto


Tung sludd som smelter når den treffer bakken, der bakken er varm. Dette er et sikkert vårtegn. Normalt skjer det i april/mai, men kan også forekomme i starten av juni. I april kan vadlasletto bli liggende som et bløtt grått teppe på myrer og sletter som ikke har bevart varme fra sola. Mulig opphav fra Jøsenfjorden, (vadla), men ordet vadlasletto er et kjent begrep helt opp til grensa mot Sogn. (Fensfjorden). Det er ikke stor forskjell mellom sludd og vadlasletto, men det er forskjell.
Jon - 6. juni 2019

0   0

strople


"Huff, som du stropler!"
Prater mye - oftest om alt og ingenting.
Vanlig å bruke om tullprat, og også om sladder, og om ting som kanskje ikke er helt sant.
Små barn stropler ofte (prater utydelig) med dukkene og lekene sine, og gjerne barn i mellom i lek.
Hege - 6. juni 2019

1   0

ørjan


Ørjan er et navn som består av bokstavene Ø R J A og N Uten R hadde navnet sett slik ut: Øjan. Det betyr øyne på trøndersk. Ørjan kan virke skremmende til tider, men han vil alltid sine nærmeste alt godt, og han er en person man lett ser opp til. Ørjan er superkul og snill.
ørjan - 6. juni 2019

0   0

asymmetri


Asymmetrisk informasjon, situasjon kjennetegnet av at aktører har kjennskap til forskjellig informasjon når de skal fatte beslutninger. Asymmetrisk informasjon modelleres ofte i samfunnsøkonomiske modeller , kan føre til ufullkommen konkurranse og er sentralt i prinsipal-agent-teori .
Tangen - 6. juni 2019

0   0

tikse


Når du har tiks og slår noe/noen. Det e nesten det samme som å slå men du gjør det uten vanilje. For eksempel en som har tiks og du vil spille med han/hun/hen kort da kommer du til å få problemer, han kommer til å ødelegge hele spillet med en gang.
Kransein - 6. juni 2019

0   0

overnatte


Å overnatte er å sove i et hus/ en bygning som du ikke selv bor i. Man kan overnatte på hotell, vandrerhjem, eller hos en venn.

Overnatter man ute, er det PR definisjon ikke overnatting, men kalles Camping, Skogsnatting eller telting (om natten tilbringes i telt)
Lars - 6. juni 2019

0   0

ormegard


Kan kanskje også være jordskjelvvarsel? Angivelig hadde man en "installasjon" (ormebrønn) ved Knossos (gamle Kreta) som ble overvåket med tanke på endret atferd nede i ormebolet. De tidlige vibrasjonene forut for jordskjelv kunne (kanskje) oppdages på den måten!?
Yngve Ystaf - 6. juni 2019

0   0

hil


Hil er rommet over fjøset, hvor høy ble lagret. Det var og tømmesom regel en bru på utsiden av låven, og ofte også innover låven, slik at man kunne kjøre inn høylasset og tømme det på riktig plass.
anonym - 6. juni 2019

0   0

kundeservice


Kundeservice er alfa omega for at kundene skal kunne føle seg ivaretatt, vi i butikken må være behjelpelig med alt som kundene ønsker hjelp til for å kunne få utrettet sin handel og dermed sørge for at kundene kommer tilbake neste gang.
Heidi Olsen - 6. juni 2019

0   0

skodde


det er et ord isteden får tåke. jeg leste en bok som handlet om sigur drakk dreppernen og der sa de det her orde skodda og da lurte jeg hva det byttyed så jeg spurte min favorite YouTube HTN Scythe hva betyr det han sa skodda betyr tåke eller mist.
anonym - 6. juni 2019

0   0

skabberakkel


Uttrykke avstammer fra noe som kan få skabb, og derav ordet skabbe-rakkel. Og da tenker jeg at skabberakkel hentyder på en rev med skabb. Den ser ikke videre vakker eller bra ut, og man kan fra det ytre se at det ikke står så bra til med resten heller. Rakkel kommer av verbet å rakle, som betyr det samme som lealaus, eller løs og dårlig i sammenføyningene.
Børre Kasper - 6. juni 2019

4   3

sammenheng


Det at to ting henger sammen. To ting som er konektert til hverandre. Nesten som søsken bare mye mindre irriterende. Neida jeg elsker søsteren min hun er en inspirasjon og vi henger sammen som et sammenheng. Dette må være minst 50 bokstaver langt og det er så sykt irriterende. Uansett
Yaboyjesus - 6. juni 2019

0   0

redigering


hei idag hadde jeg det bra. det var fint vær og jeg ble glad. så glad at jeg valgte å redigere denne siden her. men siden ser elendig ut, så egentlig litt trist. og det er ikke morsomt å være trist, men men som som de sier. ha en fin dag. ha det bra.
hei - 6. juni 2019

0   0

gert


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anonym - 6. juni 2019   18+

4   1


Nø betyr at det en person sier er helt uvesentlig, teit, skada eller rar tankegang.
Hvis en person for eksempel ser at du er lei av å gjøre matte oppgaver og sier:
-Gjør 10 oppgaver til nå
Så kan du svare:
- Nøøø eller Nø
Det samme gjelder dersom noen sier noe dumt
Vetle - 6. juni 2019

0   0

sløse


Bruke noe man ikke har noe nytte av. Det kan være alt fra objekter som mat, klær, sko osv. Eks. «Du må slutte å sløse så mye penger på klær du ikke trenger.» Her er nøkkelordet sløsing, der vedkommende kommenterer om anklager den andre personen om sløsing. Takk for meg.
Lone - 6. juni 2019

0   1

helter skelter


Hals over hode, eller hulter i bulter.

En type karusell på tivoli kalles Helter Skelter.

Dobbeltalbumet The Beatles (White Album) av The Beatles har en låt som heter Helter Skelter.

Feil og dårlig kommunikasjon/ misskommunikasjon som gir konflikter og misforståelse, og det som det fører med seg beskrives også som Helter Skelter.
anonym - 6. juni 2019

2   0

transformative appeller


Transformative appeller kan være det vi kaller profilerende, det vil si at de bygger opp under merket, de kan vise hvilke grupper forbrukere som benytter produktet, hva en kan oppnå ved å bruke det, få forbrukerne til og endre holdning, eller så kan de spille på følelser.
Deni - 6. juni 2019

0   0

befolkningspyramide


En befolkningspyramide er en figur som viser hvor mange mennesker det finnes, etter alder og kjønn, innen et fastsatt område, vanligvis et land. Vanligvis består den av to grafer, hvor befolkningen fordeles etter kjønn (vanligvis menn til venstre, kvinner til høyre), fordelt i grupper på fem år.
Emma - 6. juni 2019

0   1

sex


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anonym - 6. juni 2019   18+

0   0

elektromagnetisme


Elektromagnetisme er hvordan elektrisitet er i slektning med magnetisme (magnet). Du gjør noe Ikke-magnetisk ting magnetisk ved å sette inn elektrisk strøm (elektroner).
For eksempel du har en ikke-magnetisk spiker å setter en kobbertråd rundt spikeren. Så tilsetter man strøm og spikeren vil bli elektrisk.
Anonym - 6. juni 2019

1   0

rapsodi


Ostesmørbrød, ofte brukt i en moralsk betydning.
Annen betydning kan være å bruke toalettet en tirsdags morgen.
Ostesmørbrød ble populært i 2019 av death metal gruppa queen med debutensingelen "bohemian rhapsody". Som ble veldig kjent med musikkvideoen som ble brukt i MTV.
MTV er en frisørsalong som er meget populær blant ungdom.


DEtte er ikke definisjon bare så du vet det
DAWEED - 23. mai 2019

0   0

troms


Navnet Troms, norrønt Trums, er opprinnelig et øynavn som i nyere tid har fått tillagt ø eller øy og brukt på bynavnet Tromsø og øynavnet Tromsøya. Det er litt ulike forklaringer på den språklige opprinnelsen til navnet, men det synes å være enighet om at det har sammenheng med 'strøm' eller 'strømmende vann' å gjøre.

Kilde: https://snl.no/Troms
anonym - 23. mai 2019

0   0

morbid


Denne betydningen er 18 +, Klikk er for å vise betydning.
anita oseth - 23. mai 2019   18+

0   0

den fjerde nattevakt


Dette uttrykket stammer fra Markusevangeliet 6,47-48: "Da kvelden kom, var båten midt ute på sjøen, og Jesus var alene på land. Han så at de slet hardt med å ro, for de hadde motvind. I DEN FJERDE NATTEVAKT kom han til dem, gående på sjøen." Og fra tilsvarende tekst i Mattues 14,25. Opprinnelig delte jødene inn natten i tre vakter: den første fra solnedgang (ca. kl. 18) til kl 22, den andre fra 22 til 2, den tredje fra 2 til soloppgang (ca. kl. 06). Men etter den romerske okkupasjonen begynte de å bruke romernes inndeling av natten i fire vaktskift, hver på tre timer. Det er den inndelingen som skinner igjennom i følgende sitat fra Markus 13,35, med de gjengse navnene på hver av nattevaktene: "Så våk da! For dere vet ikke når husherren kommer, enten det blir om kvelden, midt på natten, ved hanegal eller om morgenen." (Kilde: Gilbrant & Gilbrant (red.): Illustrert Bibelleksikon, 1986.)
Petter A. Jensen - 17. mai 2019

0   0

sm


ståle moen, har skrevet en del dikt, lagt ut på Google disk. Spes. Dikt som heter : Det er nå? Ellers også andre dikt under mapper og i enkelte dokumenter som ikke er ordnet enda. Jeg synes det er greit at jeg som privatperson kan få gi. Ut dikta mine eller gjøre dem tilgjengelig på Internett. For de som vil. For de som vil se eller les det opp for de som vil høre. Du har frihet til å bruke mine dikt som jeg har lagt ut her. Oversette er også ok. Ståle moen (Småørret) sm (SM) ps jeg er født i 1957
ståle moen - 17. mai 2019

2   0

utfordring


Det og utfordre er ett vanskelig ord å forklare men i stedet for og forklare det så trenger jeg bare og få dere til og lese dette og gi en tommel opp. For jeg skal bare lage en lang liten historie som får meg til og virke smart så jeg skriver masse i forhold til de andre så gjør det samme dere som leser dette håper dere fikk svar på det du eller dere lurer på så kan jeg bare fortsette og skrive noe rart sånn at jeg virker smart og så kan de som gidder og lese alt dette gi en tommel ned og ver så snill og ikke fjern dette for det er veldig viktig for meg og få så mange tommer ned som mulig så takk og alt det jeg har skrevet nå har 138 ord i seg vist du ikke teller med nå for nå er det 152
Annonym - 17. mai 2019

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10