Betydning Omløpshastighet

Hva betyr Omløpshastighet? Her finner du 5 betydninger av ordet Omløpshastighet. Du kan også legge til en definisjon av Omløpshastighet selv.

1.

2   0

Omløpshastighet


Et mål på handelsvolumets størrelse justert for tegning og innløsninger av fondsandeler. Vi beregner fondets omløpshastighet som summen av alle kjøp og salg i resultatperioden og dividerer dette med 2. Deretter fratrekkes netto av kjøp og innløsning av andeler i perioden. Summen divideres med resultatperiodens gjennomsnittlige investerte kapital og annualiseres. Dersom netto kjøp og innløsning i perioden er et høyere tall enn handelsvolumet, vil omløpshastigheten bli 0. Formelmessig vil 1 delt på omløpshastighet vise hvor lenge et verdipapir i gjennomsnitt beholdes i porteføljen i antall år.
Kilde: storebrand.no

2.

0   0

Omløpshastighet


Omløpshastighet hos et objekt, generelt sett en planet, måne, satellitt eller dobbelstjerne, er den hastighet hvis objektet ferdes rundt et felles tyngdepunkt (massesentrum) hos to eller flere objekt. Oftest er et av objektene fullstendig dominerende, noe som gjør at det felles tyngdepunktet ligger nærmere det tyngre objektet, som for eksempel i tilfellet mellom jorden og månen. Omløpshastigheten kan enten være middelhastigheten i banen eller hastigheten ved et spesifikt punkt i banen. Omløpshastigheten kan beregnes ved hvert punkt i banen fra avstanden til det sentrale legemet ved den posisjonen samt den spesifikke omløpsenergien (den kinetiske energien pluss den potensielle energien). Dermed kan man beregne omløpshastigheten som: Generelt: Sirkulær bane: Elliptisk bane: Parabolsk bane: Hyperbolsk bane: der, er den standardiserte gravitasjonsparameteret (gravitasjonskonstanten multiplisert med massen) er avstanden mellom de to legemene er den spesifikke omløpsenergien er den store halvaksen
Kilde: no.wikipedia.org

3.

0   0

omløpshastighet


Det antall ganger en størrelse omsettes i løpet av året.
Kilde: lederkilden.no

4.

0   0

Omløpshastighet


Omløpshastigheten hentes direkte fra fondets årsrapport og indikerer fondets kjøp og salgsaktivitet i løpet av året. Det vil si hvor stor prosentandel av fondet som ble endret i løpet av året.
Kilde: morningstar.no

5.

1   2

Omløpshastighet


Omløpshastighet erbeløpet tatt av en virksomhet i en bestemt periode
anonym på 2017-03-14


Legg til betydningen av Omløpshastighet
Betydning:
18+
Antall ord:

+ Flere alternativer
Navn:
E-post: (* Valgfritt)
 

<< Omkostninger Omsorgsopptjening >>

betydning-definisjoner.com er en ordbok som er skrevet av folk som deg og meg.
Vennligst bidra ved å legge til et ord. Alle slags ord er velkomne!

Legg til betydning