Betydning idiot
Hva betyr idiot? Her finner du 10 betydninger av ordet idiot. Du kan også legge til en definisjon av idiot selv.

1

3 Thumbs up   1 Thumbs down

idiot


Da IQ-testene ble innført på begynnelsen av forrige århundre, ble normal, gjennomsnittlig IQ definert som 100. Har du en IQ på 130 er du følgelig smartere en snittet. Mindre smart hvis under 100. Vitenskapen definerte en person som idiot hvis IQ var på 60 eller mindre, ikke 35. IQ på 35 er på et nivå som grenser mot alvorlig hjerneskade, hvor personen er svært hemmet når det gjelder egenfunksjon. En idiot fungerer, bare se i eksempler i trafikken, klarer å kjøre bil, men gjør uintelligente manøvrer. IQ30-35=idiot er en myte, og det finnes ingen historiske eller vitenskapelige belegg på denne definisjonen. Myte igjen: man må ha en IQ på over 30 for å åpne en dør, klarer man ikke det, er man idiot. Man må også skille mellom det å være uopplyst og IQ. Halve Afrika kan ikke lese, og det florerer av urkulturer hvor disse menneskene bor i stråhytter og bruker spyd for å skaffe kjøtt. En sånn person vet feks ikke hvordan et toalett skal brukes eller umiddelbart hvordan man åpner en dør. Da har ikke den personen en IQ på 30 og følgelig idiot. Sannsynligvis har disse menneskene samme IQ-spredning som resten av oss som snubler rundt på Tellus overflate. IQ er også vanskelig å måle når man ikke kan lese. Så: uvitenhet gjør en vestlig IQ-test forkastelig, for det har ingenting med intelligens å gjøre når man rett og slett ikke vet.
Banana-Joe - 1. juni 2022

2

4 Thumbs up   2 Thumbs down

idiot


Idiot er et ord som kommer fra gresk ἰδιώτης (idiōtis), «en person som ikke er interessert i politikk», «en person uten yrkeskunnskaper» eller «en vanlig innbygger», fra ἴδιος (idios), «egen», «privat [..]
Kilde: no.wikipedia.org

3

1 Thumbs up   2 Thumbs down

idiot


Dette er et substantiv som representerer en person med lav intelligens ellesom som er dum. Det er ikke et find ord å kalle noen som ikke er så intelligent.
Alina Cristea1 - 28. august 2018

4

1 Thumbs up   2 Thumbs down

idiot


Idiot er et kortspill som utøves av to eller flere spillere. Spillet spilles med 6 kort på bordet og tre på handen per person. Tre av kortene på bordet skal ligge med spillsiden ned, slik at ingen vet [..]
Kilde: no.wikipedia.org

5

2 Thumbs up   4 Thumbs down

idiot


dum person | Person som lider av idioti; psykisk utviklingshemmet; person med IQ under 35
Kilde: no.wiktionary.org

6

0 Thumbs up   2 Thumbs down

idiot


Et gresk ord som betyr at man ikke er engasjert i samfunnet. Etter denne definisjonen er de fleste av oss idioter, men de færreste liker å bli omtalt som en. Det finnes også et kortspill der den som taper får stempel som "Idiot".
Kilde: urbandictionary.no

7

0 Thumbs up   3 Thumbs down

idiot


idiot
Kilde: familysearch.org

8

0 Thumbs up   3 Thumbs down

idiot


idiot
Kilde: norwegian.dictionare-online.ro

9

0 Thumbs up   3 Thumbs down

idiot


cretin
Kilde: norwegian.dictionare-online.ro

10

0 Thumbs up   3 Thumbs down

idiot


idiota
Kilde: norwegian.dictionare-online.ro

<< idet indium >>

betydning-definisjoner.com er en ordbok som er skrevet av folk som deg og meg.
Vennligst bidra ved å legge til et ord. Alle slags ord er velkomne!

Legg til betydning