Betydning Pluralisme

Hva betyr Pluralisme? Her finner du 7 betydninger av ordet Pluralisme. Du kan også legge til en definisjon av Pluralisme selv.

1.

10   3

pluralisme


Pluralisme betyr mangfold (på samme måte som plural betyr flertall). I et politisk system innebærer det at befolkningen har et valg mellom flere alternativer, altså at velgerne kan stemme på flere partier med ulike syn på hvordan samfunnet skal styres.
Kilde: kragerovgs.no

2.

3   3

Pluralisme


Pluralisme er sameksistens av forskjellige grunnsyn. Ordet stammer fra latin og oppfatningen om at virkeligheten består av flere selvstendige grunnpremisser som alle er like mye verdt. Likestilling mellom religioner, legning, verdensbilder og så videre, som til og med strider mot hverandre i de fl [..]
Kilde: no.wikipedia.org

3.

1   1

Pluralisme


respekt for forskjellige meninger, synspunkter og interesser i et samfunn.
Victor på 2017-10-23

4.

1   2

Pluralisme


Pluralisme kan vise til: Dette er en pekerside, og inneholder kun pekere til forskjellige betydninger av dette ordet. Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den så den peker direkte til riktig artikkel. Se alle artikler som begynner med Pluralisme.
Kilde: no.wikipedia.org

5.

0   1

Pluralisme


Pluralisme betyr mangfold (på samme måte som plural betyr flertall). I et politisk system innebærer det at befolkningen har et valg mellom flere alternativer, altså at velgerne kan stemme på fler ..
Kilde: kragerovgs.no
anonym på 2015-11-13

6.

1   3

pluralisme


pluralismen preger moderne samfunnpluralismen preger moderne samfunn
Kilde: ordbok.uib.no

7.

0   6

Pluralisme


Klassisk pluralisme (også kalt ’empirisk demokratiteori’). Fremste representanter: David Truman og Robert A. Dahl. Bygger delvis videre på Schumpeters teorifundament: Politikk er styrt av egeninteresse. ’Klassisk’ demokratiteori er for idealistisk og for lite basert på de faktiske forhold [..]
Kilde: no.wikipedia.org


Legg til betydningen av Pluralisme
Betydning:
18+
Antall ord:

+ Flere alternativer
Navn:
E-post: (* Valgfritt)
 

<< Lev Kamenjev Krystallografi >>

betydning-definisjoner.com er en ordbok som er skrevet av folk som deg og meg.
Vennligst bidra ved å legge til et ord. Alle slags ord er velkomne!

Legg til betydning