Betydning Medmenneske

Hva betyr Medmenneske? Her finner du 5 betydninger av ordet Medmenneske. Du kan også legge til en definisjon av Medmenneske selv.

1.

3   0

Medmenneske


Det å være medmenneske er at du gjør at andre trives og har det godt. Det vil si at du skal se andre mennesker. Det er noe av det grunnleggende behovet for oss mennesker- dette er behovet for sosial kontakt.
mina  på 2016-09-09

2.

2   1

Medmenneske


Medmenneske var en norsk dramaserie som ble sendt på NRK fjernsynet i 1981. Regissør var Arild Brinchmann. Han dramatiserte Olav Duuns roman, Medmenneske, som ble utgitt i 1929. Det meste av handlingen ble innspilt i Namdalen.
Kilde: no.wikipedia.org

3.

1   1

Medmenneske


Mennesker er den som forstår eller klarer å se problemene de andre har, og det betyr mye for andre som har disse type mennesker i nærheten.
 Hadar Haji på 2017-04-08

4.

1   1

Medmenneske


Medmenneske er en roman av den norske forfatteren Olav Duun, utgitt i 1929. Romanen regnes som et høydepunkt i forfatterskapet. Romanen var den første i en trilogi, og ble fulgt av Ragnhild (1931) og Siste leveåre (1933). Spenningen mellom den onde Didrik Dale, den kuede sønnen Håkon og den gode svigerdattera Ragnhild topper seg når Ragnhild dreper svigerfaren, mest for å spare Håkon fra byrden ved å gjøre det. Konklusjonen er likevel bitter: Det vonde drep du ikkje med øks. Duun omarbeidet selv stykket til scenebruk på Det Norske Teatret, med Lars Tvinde i rolle som Didrik Dale. Medmenneske (tv-serie) ble sendt av Fjernsynsteatret i 1981, med Espen Skjønberg som Didrik.
Kilde: no.wikipedia.org

5.

0   0

medmenneske


elske sine medmenneskerelske sine medmennesker
Kilde: ordbok.uib.no


Legg til betydningen av Medmenneske
Betydning:
18+
Antall ord:

+ Flere alternativer
Navn:
E-post: (* Valgfritt)
 

<< Karesuando Grønnalge >>

betydning-definisjoner.com er en ordbok som er skrevet av folk som deg og meg.
Vennligst bidra ved å legge til et ord. Alle slags ord er velkomne!

Legg til betydning