Betydning Diare

Hva betyr Diare? Her finner du 4 betydninger av ordet Diare. Du kan også legge til en definisjon av Diare selv.

1.

0   0

Diare


løs mage, magesyke
tilstand med tynn og hyppig avføring
 Eszter (25. september 2017)

2.

0   0

Diare


Diaré (middelaldergresk ἡ διάρροια, fra verbet διαρρέω, «renne gjennom») er en lidelse der avføringen skjer hyppig og har en flytende konsistens. Kriteriet for at en tilstand skal [..]
Kilde: no.wikipedia.org

3.

0   0

Diare


Kort: løs mage, magesyke, tilstand med tynn og hyppig avføring

Diaré er en tilstand der lidelsen har hyppige og våte tarmbevegelser. Denne tilstanden kan være et symptom på skade, sykdom eller matforgiftning og er vanligvis ledsaget av magesmerter, og ofte kvalme og oppkast.
Det er oftest forårsaket av myriade virusinfeksjoner, men er også ofte et resultat av bakterielle toksiner og noen ganger til og med infeksjon. I sanitære levekår og med rikelig med mat og vann tilgjengelig, gjenoppretter en ellers frisk pasient typisk fra de vanlige virusinfeksjonene om noen dager og maksimalt en uke. Imidlertid kan diaré for syke eller underernærte føre til alvorlig dehydrering og kan bli livstruende uten behandling.
Diaré kan også være et symptom på mer alvorlige sykdommer, som dysenteri, kolera eller botulisme, og kan også være indikativ for et kronisk syndrom som Crohns sykdom. Det er også en effekt av alvorlig strålingssykdom.
Symptomatisk behandling av diaré innebærer at pasienten bruker tilstrekkelige mengder vann for å erstatte det tapte, fortrinnsvis blandet med elektrolytter for å gi essensielle salter og en viss mengde næringsstoffer.
Trenger å diskutere behandling med lege.
 Eszter (3. november 2017)

4.

0   0

Diare


Synonym med sprutbæsj, altså når dine ekskrementer blir flytende og du defekerer vannaktig dritt når du prøver å slippe en fjert
Kilde: urbandictionary.no


Legg til betydningen av Diare
Betydning:
18+
Antall ord:

+ Flere alternativer
Navn:
E-post: (* Valgfritt)
 

<< Diaré Askenasim >>

betydning-definisjoner.com er en ordbok som er skrevet av folk som deg og meg.
Vennligst bidra ved å legge til et ord. Alle slags ord er velkomne!

Legg til betydning